Легенда на „нафтата“ показа класа в Лятната лига

Красимир Денев не е изневерил на стила си да играе със сърце и да се раздава до край за победата

Един от емблематичните футболисти от най-силните години на Нефтохимик Краси Денев е сред участниците в първенството на Лятната лига, която се провежда на терените на най-новия спортен комплекс в Бургас „Бъдеще“.

Неговият тим „Дъга“ спечели последния си мач срещу отбора на „Работливите пчелички“ с 5:1, за което своя принос даде и неостаряващият десен защитник на нафтата. Краси е запазил фигурата си, а в мача навъртя километраж, колкото и младите момчета в отбора. Когато се налага той вещо разпределя задачите на терена, като съществена помощ за това му оказва и действащия треньор и също бивш футболист Георги Иванов, който също играе в отбора на „Дъга“.

Красимир Денев не е изневерил на стила си да играе със сърце и да се раздава до край за победата, което прави и във всеки мач на отбора си в Лигата. Той се подвизава на традиционния си пост от дясно на защитата, но не пропуска възможност да се включи и в атака и да отбележи гол със силния си и точен удар.

Краси в момента се занимава с бизнес, но никога не се е отделял от футбола. Той е сред хората с особено голяма заслуга за организирането и провеждането на възпоменателния турнир по футбол в памет на незабравимия капитан на Нефтохимик Велиян Парушев, с който Денев бе голям приятел.