Рашков остава в ареста

Ромският бос не се появи в съда

Апелативен съд – Пловдив потвърди мярката за неотклонение на Кирил Рашков и го остави в ареста. Ромският бос не се появи в съда. Адвокатът на Рашков - Росица Драгинова, очевидно не успя да убеди магистратите ,че клиентът й е в лошо здравословно състояние, за да бъде променена мярката му и той да остане под домашен арест. Това обаче не мина в съда и „цар” Киро остава на топло за сега.

Припомняме, че днес Кирил Рашков обжалва мярката си за неотклонение "задържане под стража". Заседанието на Апелативен съд-Плавдив премина при закрити врата.

Преди заседанието защитникът на ромския бос Росица Драгинова опита да обясни, че живакът, за който Кирил Рашков получи обвинение, е открит не в неговата кола, а в тази на Ангел Рашков.

Адвокат Драгинова поясни също, че живакът не е внесен от Турция, както се посочва в обвинението. От думите й стана ясно, че едва ли не ромското семейство е събирало този живак от стари термометри, след което е възнамерявало да го предаде за вторични суровини. Драгинова предположи също, че Рашков може и да е искал да го използва за медицински цели, тъй като бил в прединфарктно състояние.