Йорданка Фандъкова: Няма място за емоции в такава ситуация

"На изборите трябва да има висока избирателна активност, за да се върне представителността в управление"

Няма място за емоции в такава ситуация. Всички, включително и общините, страдаме от политическата нестабилност, заяви в сутрешния блок на БНТ кметът на София Йорданка Фандъкова по повод оставката на кабинета "Орешарски".

"На изборите трябва да има висока избирателна активност, за да се върне представителността в управление. Надявам се да сме си взели поука и решенията да се вземат открито и прозрачно", категорична е Фандъкова.

"Надявам се при едно стабилно правителство да бъдат размразени плащанията от държавния бюджет", допълни столичният кмет.

Попитана дали е знаела, че "Топлофикация-София" има 80 млн. лв. депозит в КТБ, тя отговори, че дружеството има ръководство, което е длъжно да следи дейността му. Отговорността на изпълнителния директор в този случай е много голяма, защото той е взел решението еднолично, подчерта Фандъкова. Тя уточни, че предстои проверката по случая да бъде финализирана, за да се види дали са спазени правилата. Фандъкова каза още, че приходите на Столична община са с 14 млн. лв. повече от миналата година. С проектите, които изпълняваме със средства от общинския бюджет няма никакви проблеми, обобщи тя.