Новият в Ботев: За една минута се разбрахме, нямам претенции

Възхищавам се на жълто-черната публика, заяви защитникът Пламен Николов

Централният зацитник на Литекс Пламен Николов всеки момент ще се превърне в най-новото попълнение на Ботев (Пд).

Бранителят разкри пред „Тема Спорт" защо е напуснал ловчанлии.

Ето част от изказването на Николов:

По принцип сме се разбрали с Ботев и ще подпиша, но има дребен детайл около договора, който предстои да доуточним. Искам да отбележа, че той не е финансов. Не е свързано със заплата, бонуси, въобще с пари. За една минута се разбрахме, претенции не съм имал. Каквото поставиха към мен, това приех, защото знам, че ситуацията в Ботев е тежка. Не съм тръгнал да се правя на велик, проявих разбиране.

Вариантът с чужбина отпадна като опция пред мен. Като съпоставя условията с тези в Ботев като публика, треньор и начин на работа везните накланят към България. Знам, че всеки един футболист говори клиширано, публиката на канарчетата е феноменална, номер едно е...

Да, аз наистина съм се възхищавал и се възхищавам на феновете на Ботев. Това определено изигра голяма роля да избера жълто-черните. Много хора може да си кажат, "гледайте го този, и той идва заради привържениците, едно и също си знаят". Но аз наистина съм страшно повлиян от тази публика. Другото, което бе, е настоятелността на Велислав Вуцов, който държеше много да дойда в Ботев.

Несигурността в клуба ме притеснява ме, но аз не идвам в Ботев Пловдив да изкарвам пари. Идвам да играя редовно и да помогна на тима. Надявам се тази помощ да е взаимна. Не съм дошъл да ставам милионер. И не го правя с тази цел. Ще е много некоректно, ако тръгна да им извивам ръцете при ситуацията в момента в клуба. Аз съм такъв човек, че няма как да го направя.

Разтрогнах договора си с Литекс по взаимно съгласие. Имам свое обяснение за нещата, но няма да е коректно да го обявявам пред медиите, да изнасям неща от кухнята. Все пак в Литекс са минали едни от най-хубавите ми години като футболист, бял хляб съм ял там. Причините си ги знам. Тръгнах си малко не както трябва, но ги има тези неща във футбола.

Съжалявам изключително много, че през зимата се върнах в Литекс, но не мога да върна времето назад.