500 хил. лева е дала Столична община за изграждане на храмове през последните три години

Кметът на София Йорданка Фандъкова инспектира днес храма "Св. Рождество Христово" в район "Младост"

За последните три години общината е инвестирала половин милион лева за изграждане на храмове. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на строителството на храма „Св.Рождество Христово”, който се изгражда в район „Младост”. Сградата, чието строителство започна тази пролет, е със завършен груб строеж и предстои работа по покрива.

В момента в София се изграждат още четири сгради на църкви. Това са във Владая, в гробищните паркове в „Малашевци” и в „Бакърена фабрика” и Арменската църква.

С решение на Столичния общински съвет тази година са отпуснати общо 160 000 лева за строежа на църквата в район „Младост” „Св.Рождество Христово” – 40 000 лв., за Арменската църква – 40 000 лв., за църквата във Владая „Пресвето Успение Богородично” – 20 000 лв., за църквите в гробищните паркове, които са изградени в груб строеж, общо 30 000 лв.

Отпуснати са и 30 000 лева за ремонт на ротондата „Св.Георги” и храма „Св.Петка”, посочи също кметът на София Йорданка Фандъкова. До момента в строежа на църквите са участвали много дарители.