Прокуратурата започна работа по сигналите за "Костинброд 2"

Проверки ще бъдат извършени по сигналите на Бареков, Борисов и Янев

На 28 юли 2014 г. е постъпил сигнал до главния прокурор от Николай Бареков, председател на ПП „България без цензура“, съобщиха от прокуратурата.

В сигнала се твърди, че на подателя му са били предоставени документи – „архивни извадки от досието“ на Бойко Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност“, които съдържат данни за извършени престъпления.

Николай Бареков е поискал да бъде приет от главния прокурор, за да представи документите, с които разполага. Сигналът е изпратен по компетентност в Софийска градска прокуратура, където е започнала проверка. Николай Бареков е призован да се яви в 10:00 ч., в сградата на Градска прокуратура на столичния булевард "Монтевидео", за да предаде тези документи. Едновременно с това от МВР ще бъдат изискани съответни данни и допълнителна информация.

По повод изявления пред медии на Николай Бареков за участие на Бойко Борисов в „умъртвяване на знакови лица от прехода“, на 28 юли 2014 г. до главния прокурор е постъпила и молба от председателя на ПП „ГЕРБ“ Бойко Борисов.

Твърденията на г-н Бареков се оценяват като несъстоятелни и се отправя се искане да бъде извършена незабавна проверка и резултатите от нея да бъдат огласени публично. Молбата е изпратена на СГП, за присъединяване към посочената по-горе проверка, с оглед предмета й. Сигнал с такова съдържание е получен от Бойко Борисов и на 29 юли 2014 г.

На 28 юли 2014 г. Политическият съвет на ПП „Ред, законност и справедливост“, чрез председателя на партията Яне Янев, е внесъл до главния прокурор сигнал с твърдения за осъществено незаконно финансиране на Николай Бареков и ПП „България без цензура“ от Цветан Василев.

Сигналът е придружен с копие от ръкописен документ, като се изразява готовност оригиналът да бъде предоставен на органите на прокуратурата. Проверката по този сигнал ще се извърши в хода на разследването по досъдебното производство, касаещо КТБ АД.