Бойко Борисов и борбата с наркотиците

Съзнавам, че заглавието на този коментар звучи като глава в учебник по история за 10-и клас. По всяка вероятност някакси подобно ще изглежда описанието на днешната действителност през призмата на читанките, по които ще учат за епохата, в която живеем нашите деца, внуци и правнуци. Това е така, тъй като често обичаме да доказваме на яхналите ни политици, че нашата памет е въпиющо къса, като бързо-бързо забравяме кой откъде идва. Само че Bulgariautre обича да хвърля поглед в историята, в името на нашите читатели, в името на истината.

Ние не забравяме кой откъде идва по простата причина, че именно историята, тази майка на науките, ни е втълпила превърналото се в клише правило – човек, ако знае откъде идва, знае и накъде отива.

Принципно тази формула е настолното А и Б на политиците в цивилизованите държави, там накъдето сме тръгнали от 25 години, опитвайки да се отърсим от наследството на мрачния тоталитарен комунизъм. У нас обаче, разни Барековци и платени фейсбук подлоги на БСП обожават да ни пращат в десета глуха. И да не видим, че пишман контрапротестиращите, лепнали на Борисов етикета „мутра“ и „наркотрафикант“, висят на първия ред в НДК по време на поредния комунистически конгрес. Мястото, откъдето са получили и опорните точки, опровержението на които представяме на вашето внимание:

Под ръководството на главния секретар на МВР Бойко Борисов се провежда операция „Лунна светлина“. Заловен е над 5 тона кокаин разпределен в контейнер с 15 тона картофено пюре и контейнер с медицинска кал. Стартира на 29 юли 2003 г. в България, Испания и Боливия и е давана е за пример по цял свят за международно сътрудничество в борбата срещу организираната престъпност.

Главният секретар играе основна роля в ареста на евробандит номер 1, издирван от дузина европейски държави Сретен Йосич. За което и получава десетки смъртни заплахи от Йосич и сръбската мафия. Разбити са десетки лаборатории за синтетични наркотици и амфетамини. Разсечен е наркоканалът от Средна Азия за Западна Европа.

Не по-малки са постиженията и на премиера Борисов в битката с наркотрафика и наркоразпространението. През мандата на ГЕРБ е проведена операция „Кокаинови крале“, довела до ареста на смятания за неуловим за МВР и правосъдието: Евелин Банев-Брендо.

Само за 2012г. е заловен близо 20 тона хашиш. И още, и още...

В крайна сметка внушенията на атаката „Костинброд 2“, с която Николай Бареков се опита с фалшиви документи да наложи мнението, че Борисов е най-големият трафикант, каналджия и контрабандист в страната, вместо да избодат очите на ГЕРБ им изписаха вежди. Партията отива към пълно мнозинство, а Барековата цензура от ден на ден спихва и накрая ще се окаже, че няма да изкарат и един процент за държавната субсидия, жизнено необходима след пресъхналото кранче на КТБ и Цветан Василев.