Общината ще подпомогне Тубдиспансера и "Обредни дейности"

В Стара Загора ще могат да се гледат не повече от два домашни любимеца вкъщи

Отпускане на 50 000 лева от бюджета на Община Стара Загора за дейността на Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания ще разгледат на предстоящото си заседание общинските съветници. Средствата ще помогнат на здравното заведение да плати задълженията си към EVN, както и други сметки.

В дневния ред ще бъде решено и финансирането с 30 000 лева на „Обредни дейности“ ЕООД. Предложението идва с докладна записка от управителя на дружеството Белчо Белчев, а целта е да се подобри качеството на предлаганите услуги.
Общинският съвет ще разгледа и предложението 1,5 милиона лева, заложени в бюджета за ремонт на кварталите „Три чучура север" и „Самара" да бъдат прехвърлени по проект „Зелена и достъпна градска среда".
На заседанието в края на месец юли общинските съветници ще гласуват промени в Наредбата за реда и условията при отглеждане на животни в населените места в община Стара Загора, а измененията ще бъдат разгледани на първо четене. Целта е да се сведе до минимум нарушаването на спокойствието и хигиенните условия на членовете на обществото. Предвидените изменения засягат допустимия брой на отглежданите домашни компаньони. Санкции пък ще има за собствениците, които не могат да осъществяват контрол и надзор върху поведението на кучетата си. Домашните животни, които живеят в сгради в режим на етажна собственост ще трябва задължително да бъдат записани в книгата на собствениците.
На заседанието на Общинския съвет влизат 63 точки и питания. Съветниците ще разгледат и промени в Наредбата за обществения ред при използване на превозни средства и общи площи на територията на Община Стара Загора. Отново на първо четене те решат дали да бъдат добавени допълнителни местостоянки за таксита в града.
Общинските съветници ще решат и дали да бъде изграден въжен атракцион на територията на Зоопарка в града. Заявеното намерение е от „Уорк Партнерс“ ЕООД, които са изградили подобни съоръжения в общините София, Благоевград, Чепеларе и други.
Заседанието на Общински съвет Стара Загора ще се проведе на 31 юли от 9.00 часа.