Фандъкова изпрати екипи на огледи за проблеми заради дъжда

Над 150 сигнала за завирявания, паднали клони и засегната електропреносна мрежа са получени на телефон 112

Във връзка с продължителните валежи на територията на Столична община, кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди екипи на районните администрации да правят непрекъснати огледи на критични участъци, подлези, завирявания по пътната инфраструктура. Това съобщиха от пресцентъра на общината.

Екипите ще следят непрекъснато за паднали клони на дървета и за състоянието на пътната инфраструктура и комуникационните мрежи, включително и в межублоковите пространства.

Поради завиряване на „Мраморско шосе” е затруднено движението в участъка между Околовръстния път и бул. ”Ломско шосе”. На място е изпратен екип на район „Връбница”.

Районната администрация работи за отстраняване на събрали се дъждовни води и в участък от ул.”30-20”.

Над 150 сигнала за завирявания, паднали клони и засегната електропреносна мрежа са били получени на телефон 112 тази нощ, съобщиха още от общината.

Във връзка с интензивните валежи над София през изминалата нощ са работили съвместно екипи на звеното за аварийно-спасителна дейност на общината, на столичната "Пожарна безопасност и защита на населението", на Столичния инспекторат, "Софийска вода" и "ВиК". Включен е и екип на доброволното формирование на Столичната община.

Извършено е наблюдение на критични участъци. Осигурено е постоянно наблюдение на водните обекти, реки и язовири.

В район "Нови Искър" е извършено отводняване на ул ."Безименна". Екипи на пожарната, Столичната община и доброволци работят по отводняването на дворове в кв. "Орландовци".

Градският транспорт в София се движи по маршрута си, с изключение на автобусни линии 8 и 14, които имат обходен маршрут по ул ."Христофор Колумб" и "Неделчо Бончев" поради завиряване в района на моста при гара "Искър". Продължава наблюдението на критични участъци и водните обекти, реки и язовири, информират от общината.