Почивка на море срещу 20 лв в кризата

Хотелите по морето са празни, туристите бягат към Гърция

В разгара на сезона повечето семейни хотели по южното черноморие са все още полупразни. Сезонът никога не е бил толкова слаб и затова хотелиери свалят масово цените. Като бонус предлагат безплатна закуска.

Въпреки това обаче туристи няма, а тези които все пак идват са много бедни. Битката за пълни стаи свали цените до смешните 20 лева за стая с две легла. Такива оферти заливат интернет и сайтовете за колективно пазаруване. Срещу двайсетачка можете да отседнете в прилична частна квартира в Приморско, Поморие, Царево или Ахтопол. Не по-високи са цените и в Синеморец и Варвара. Ваканцията този сезон излиза по-евтино дори и от палатката, която традиционно се слави за най-изгодната. Стига туристите да не търсят 5-звезден лукс, може да си изкарат седмица на море срещу 150 лв за двама. Около 200-300 лева още ще им трябват за храна в непретенциозни кръчми и закусвални.

В къмпинг Арапя пък можете да наемете бунгало срещу 30 лв. на вечер на човек с пълен пансион. В цената са включени закуска, обяд и вечеря, но минюто е предварително готово и нямате право на избор. С други думи - ядете каквото ви сервират и не се оплаквате. 
Ако обаче държите да отмаряте в луксозен хотел, то трябва да приготвите поне стотачка на ден. Баровските комплекси държат сериозни цени дори и в кризата.