Ще разследват подпаления локомотив

Движението на влаковете се осъществява нормално

Инцидентът с подпаления локомотив тази вечер е станал на около 400 м преди предупредителния сигнал за Стара Загора. Локомотивната бригада установила наличието на дим, а малко след това се появили и пламъци. От БДЖ съобщиха, че машинистите са предприели незабавни действия за спиране на влака и пътниците са били евакуирани от вагоните. Междувременно машинистите и кондукторите са започнали да гасят огъня с наличните пожарогасители. Повикани са били и два екипа от Областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" с две коли. До тяхното пристигане обаче локомотивната бригада е успяла сама да загаси пламъците.
Влакът с номер 8613, движещ се от София към Бургас, е превозвал 95 пътници в общо пет вагона. Поражения има единствено по локомотива. Вече е сформирана група, която ще разследва причините за аварията.
Няма пострадали пътници, както и служители. Предстои изясняване на причините за инцидента.
Към момента се знае само, че локомотивът е електровоз, т.е. той се движи с електричество от контактната мрежа по жп линиите. Няма поражения по самите вагони. Локомотивът вече е разкачен от тях и ще бъде преместен в Стара Загора, където ще бъде извършен щателен оглед.
От НКЖИ съобщават, че също ще направят оглед на контактната мрежа в участъка, за да са сигурни, че няма повреди по нея. Движението на влаковете се осъществява нормално.