Откриха момиче, изчезнало в цунами през 2004 година

Детето живяло в приемно семейство, докато всички мислели, че е жертва на бедствието

Момиче от Индонезия, за което се смяташе че е жертва на цунамито от 2004 година, беше открито живо, съобщи Нова телевизия. Раудатул Джана се събра с родителите си 10 години по-късно.

Момичето е живяло в приемно семейство, докато всички мислели, че е жертва на бедствието.

Днес Раудатул е на 14 години. Цуамито от 2004 година отнесло дома на семейството й. Детето се озовало в океана, държейки се за отломки.

„Единственото, което си спомням е, че си говорехме с брат ми, докато бяхме във водата. Притекоха ни се на помощ. Аз се озовах на брега, но брат ми го нямаше”, разкавта Раудатул Джана.

4-годишното момиченце било извадено на брега на 130 километра от родния си дом. В следващите 10 години живяло с възрастна жена, която го взела за отглеждане. Откритието, че е жива направил един от братята й. Той случайно срещнал момиче, което приличало на изчезналата му сестра. Когато разбрал, че е била отнесена от вълните, осъзнал, че това наистина е сестра му. Вече на 14, Раудатул е при родителите си.

Цунамито от 2004-та беше предизвикано от мощно земетресение. Бедствието отне живота на стотици хиляди души в 14 държави. И до днес над 40 000 се водят безследно изчезнали.