"Национална диплома" за двама старозагорски ученици

23 са общо отличените випускници в страната

Биляна Господинова от Търговската гимназия „Княз Симеон Търновски” и Даниел Любомиров от Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан” от Стара Загора са отличени с почетния приз "Национална диплома". С приз е удостоена и Катерина Найденова от Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков” от Казанлък. Отличието се дава за отличен успех и постижения в областта на науката, техниката, културата и спорта.
Биляна Господинова през учебната 2013/2014 год. зае трето място на Националното състезание по счетоводство и е златната медалистка от Международната олимпиада по физика в Дания. Катя от Казанлък е лауреат от Национална олимпиада по физика и астрономия. Даниел е спечелил второ място на Националната олимпиада по немски език.
23 са общо учениците от България, получили почетно отличие "Национална диплома". От тях 10 зрелостници са от София, 3 от Варна, по 2 от Стара загора и Плевен, по 1 от Благоевград, Враца, Кюстендил, Русе и Ямбол. Отличието "Национална диплома" на Министерството на образованието и науката се присъжда за постигнат общ успех от дипломата за средно образование отличен 6,00, както и едно или повече отличия, получени от учениците в 11 или в 12 клас от национални или международни олимпиади, състезания и конкурси в областта на науката, технологиите и изкуствата, състезания в областта на спорта. "Национална диплома" се издава на ученици в годината на завършване на средното образование на основание заповед за съответната година на министъра на образованието и науката.