От административно наказание до 5 години затвор за нападателите на Нона

По случая е образувано досъдебно производство за хулиганство

Прокуратурата е образувала досъдебно производство за хулиганство по случая със залятата с боя Нона Славова, съобщи районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова.

Делото е образувано в понеделник, след като са приключили предварителните проверки по случая, посочва Мутафова. Очаква се обвинения да бъдат повдигнати на повече от едно лице.

Ще се проверява съдимостта им и ако те не са били осъждани, ще бъдат освободени от наказателна отговорност, като ще им бъде наложено административно наказание. Ако се прецени, че извършеното престъпление е с особена дързост, тогава наказанието ще е лишаване от свобода до 5 години, пояснява прокурор Мутафова.

Нора е била разпитвана при предварителната проверка. По досъдебното производство тя ще бъде разпитвана отново. Разпити ще бъдат проведени и с нейния приятел и останалите съучастници.

Престъплението бе осъдено остро от Български хелзинкски комитет в специална декларация. Според тях, тази жестока форма на насилие е всъщност посегателство над личността и достойнството на жената, целящо публичното й унижение и назидание. Циничен е и фактът на медийно оповестяване на самопризнанието от извършителя, с направен видеозапис на престъплението, пише Фокус.