Един файтон от НДСВ при Бареков

„България без цензура“ води разговори с представители на НДСВ

Наред с партиите с по един файтон хора, като Гергьовден, партията на Софиянски (Съюз на свободните демократи), ЗНС, Бареков ни сюрпризира с ново двадасет - дава подслон на партията на крадливият цар - НДСВ.

Както стана ясно днес, "България без цензура" и НДСВ водят преговори за създаване на нов центристки блок, обяви пред Радио Пловдив Николай Бареков.
„България без цензура“ води разговори с представители на НДСВ, които могат да прераснат в създаването на голям центристки блок преди изборите, заяви Бареков.
Председателят на НДСВ Антония Първанова потвърди пред OFFNews за водените преговори.
Тя обясни, че разговори се водят не само с ББЦ, но и с други политически формации, като целта на бъдещия блок е да разбие създалото се статукво.
"Както обявих още миналата есен, България има нужда от центристки блок, който да направи коректив на това противопоставяне ляво-дясно, защото считаме, че то не произвежда правилна политика. Затова трябва да се направят всички възможни стъпки и компромиси за консолидиране на центъра", коментира Първанова.
Тя обясни още, че новия политически съюз е важен и защото ще бъде един вид конкуренция на ДПС не само за центъра у нас, но и в Европа.
"Досега ДПС имаше претенциите за единствения субект, който е балансьор и може би като либерали да изземат изцяло легитимацията от европейските либерали за себе си", добави Първанова.
Лидерът на НДСВ коментира още, че според нея България има нужда от истински център и именно това възнамерява да изгради новия блок.
Първанова обясни още, че ще пренебрегват персоналното си его и трудностите през които са минавали политическите формации. Тя каза, че ще използват опита и експертите на всяка партия, която се включи в блока.
"ББЦ са при консерваторите в Европарламента, но ние като член на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) можем да дадем много за консолидирането и легитимацията на новия блок", каза още лидерът на НДСВ.