Локо като трън в задника

Помни миналото, живей с настоящето и мечтай за бъдещето, казват древните хора

Локомотив Пловдив винаги е бил дразнител за много хора – обикновени футболни фенове, ръководители на други клубове, журналисти...

Така е било, така и най-вероятно ще бъде винаги. Интересното е, че сега този дразнител става толкова голям, че лека полека се превръща в един огромен трън в задника.

На кого?

Отговорът е простичък: На тези, които искаха Коко Динев да остане на Лаута. На тези, на които черно-бялото близко минало страшно много им харесваше.

А древните хора са казали: Помни миналото, живей с настоящето и мечтай за бъдещето.

Специално за тези, които свикват с болката от големия трън в задника, ще припомня накратко близкото минало на Локомотив (Пд) и разликите със сегашната обстановка на Лаута: Няколко безспорни факти, които са повод за доста размисли и страсти.

1. Феновете на Локо (Пд) се върнаха на Лаута. Дали са 3 500 или 4 000 – няма никакво значение. В последните мачове при Коко „рекордът” беше 1 000 човека. Все още не са напълнили докрай своя дом, но и това ще стане и то съвсем скоро. А за последно при Коко стадионът се напълни при едно 0:3 срещу ЦСКА много, много отдавна....

2. Феновете на Локо пеят с пълно гърло, дори когато отборът им губеше с 0:4 от Лудогорец. За последно това явление бе наблюдавано точно преди 10 години – в най-силния период в историята на отбора. За тези, които не знаят и не помнят – това беше загубата от Брюж с 0:4 в мач за Шампионската лига в Бургас. А при Коко Локо е губил с 2:5, 0:5 и 0:3, но такова поведение от трибуните нямаше.

3. Феновете на Локо (Пд) вярват на новите шефове и вярват в доброто бъдеще на клуба. Затова изкупиха 1 000 (хиляда) абонаментни карти. За тези, които не знаят или не помнят – рекордът при Коко беше ... 25 абонаментни карти. А рекордът от шампионската 2004 година беше 450 продадени карти. Провите ли разликата?

4. Феновете на Локо (Пд) отдавна спряха да вярват на Коко Динев. Затова и във фонда му „Да вдигнем Бесика” дадоха едва 97 лева. След около две седмици ще излязат първите данни за SMS кампанията. Ако някой има някакви съмнения – да знае от сега, че постъпилата сума ще е стократно по-голяма от тази при Коко.

5. Феновете на Локо (Пд) вече ходят на мач, без да се чудят дали той ще е истински или не.

6. Душманите на Локо (Пд) постоянно тръбят наляво и надясно, че новото ръководство са аматьори. Че нямат пари и няма да могат да се оправят с управлението на клуба. За един месец обаче новите шефове платиха по една заплата на всички футболисти и служители и по 3 премии на играчите. Същото това нещо Коко направи за... 8 (осем) месеца....