РЗС ще подкрепи ГЕРБ на предстоящите избори

ГЕРБ има силите да консолидира десния вот, за да не допусне БСП обратно във властта

Политическият съвет на партия „Ред, законност и справедливост“ взе решение да призове своите членове и  симпатизанти да подкрепят ПП ГЕРБ и нейния председател Бойко Борисов на предстоящите предсрочни избори за Народно събрание, съобщиха от пресцентъра на РЗС.

Решението ни се основава на базата на задълбочен анализ на политическата ситуация в Република България, от който става ясно, че политическата, икономическата и социалната сфера са заплашени от дестабилизация. В този кризисен момент за държавата съществува реална опасност от политическа дестабилизация, дисфункция на икономиката и недостатъчни и провал в социалната политика.

Ето защо осъзнаваме като отговорност да обявим политическата си подкрепа за единствената дясна партия, която притежава сили, експертиза и опит самостоятелно или като доминант в коалиция да управлява държавата. ПП ГЕРБ има силите да консолидира десния вот, за да не допусне БСП обратно във властта дори и това да бъде с цената на политически съюз, който би гарантирал центъра между либералната и консервативната политика. ПП РЗС ще продължи да се бори с корупцията и да изобличава публично всички нейни проявления, се посочва още в съобщението на РЗС.