Тарикати лекуват по плажа с…….морска вода!

Вземат по 10 лв за лечебни процедури


Тарикати са измислили нов начин за лесни пари. Те обикалят плажовете,облечени с бели престилки и предлагат лечение на място срещу артрит, екзема и всякакви други болести. Със себе си носят шишета пълни с неидентифицирани лекове, които използват за „процедурите” на плажа. Сеансите струват от 10 до 20 лева, в комплект с масаж. Бдителни туристи сигнализираха в редакцията на Burgasutre, че всъщност елексирите н лечителите не са нищо друго, а обикновена морска вода. Читателите, които ни сигнализираха, видели с очите си как масажистът притичва до морето, за да напълни изпразнените бутилки и бурканчета. Някои от съдовете съдържали кафеникава каша, която според туристите била най-обикновена морска кал.
И така….въоръжени с морска вода и кал, тарикатите предлагат лечение на всичко. Не са малко хората, които им се връзват. Пред клиентите лечителите обяснявали, че им правят процедури с екстракт от чудотворни водорасли и специални минерали.
Проблемът в случая, че предприемчивите търговци не могат да бъдат подведени под отговорност за измама, защото такава няма. Всеизвестно е, че морската вода е лечебна и се използва от много години в таласотерапията. Никой не може да отрече, че в нея се съдържат коктейл от соли, минерали и водорасли. Така, че измама няма.
Туристите обаче трябва да знаят, че могат и сами да се лекуват в морето, без да плащат на някой, за да ги полива с морска вода. Освен ако не им трябва хубав масаж, който лечителите правят на място в комплект с таласотерапията.