Любо Нейков на съд за „Голата истина"

Предаването с неуредени авторски права, няма да има нов сезон

Тежки съдебни дела очакват продуцентското дуо Любо Нейков и Евтим Милошев. Двойката актьори ще се изправят пред Темида заради неуредени авторски права около сваленото вече предаване „Голата истина", което течеше в ефира на Би Ти Ви миналата зима, пише"Всеки ден".

 Комедийната продукция стартира, след като „Господари на ефира" се завърнаха отново в Нова телевизия. Тогава от Би Ти Ви съобщиха, че единствено те притежават оригиналните авторски права на хумористичното предаване и „Господарите" трябва да бъдат спрени.

 „Голата истина" обаче бе прекъсната едностранно, а от Би Ти Ви съобщили на продуцентите от „Дрийм тийм", че не искат повече сезони. Оказало се обаче, че правата на предаването не са добре уредени с италианските им притежатели, и именно това е причината шоуто да бъде свалено от ефир.
Съдебната битка, която италианците са повели, е на път да раздели дългогодишните партньори в лицето на продуцента Любо Нейков и мениджърския екип на Би Ти Ви. Актьорът от „Комиците" в момента прехвърля топката към програмните директори на канала. По думите му именно те му възложили „Голата истина", уверявайки го, че с правата всичко е наред. Впоследствие обаче атаката на Темида била насочена срещу Нейков.

 „Измамата идва от човека, който е продал лиценза за „Голата истина" на Би Ти Ви. В крайна сметка телевизията е измамена, но споровете са на ниво корпорации, така че надявам се, ще изляза чист от тази история", кръсти се Любо. Ако се докаже вина, Нейков и съдружникът му Милошев могат да бъдат ужилени буквално с милиони заради излъчването на продукцията с неуредени права.



Снимка на Деня

Щрихи от Плевен