Бареков и Ковачки регистрираха ДПС-2 в ЦИК

Кой кого ще прецака?

След като НДСВ отказа на Бареков, ВМРО се разграничиха и напуснаха коалицията с „България без цензура“, както всъщност направиха и много от членовете на ББЦ, партия „ЛИДЕР“ влезе в коалиция „България без цензура“. Формацията подписа коалиционно споразумение, час преди политическият съюз около Николай Бареков да се регистрира в Централната избирателна комисия.

Къде са допирните точки между ББЦ и „Лидер“ се питат мнозина. И въпреки че Бареков мазно обяснява, че ги обединяват откриването на нови реални работни места и привличането на инвестиции в енергетиката и в добива на горива, истината е друга.

Христо Ковачки, за когото през 2011 година прокуратурата поиска пет години затвор заради данъчни престъпления за над 16 млн. лева, в последните дни е  предложил огромна сума пари на останалия без спонсор Николай Бареков. Анализаторите на Bulgariautre.bg са сигурни, че сделката е станала след одобрение от сараите.

Всъщност схемата е съвсем прозрачна: в края на март "Атоменергоремонт" - дружеството от икономическия кръг на Христо Ковачки, печели обществена поръчка на стойност 30.1 млн. лв. за ремонт и поддръжка на ядрено оборудване в АЕЦ "Козлодуй".  Сега, уредените с помощта на ДПС приходи, се връщат към новия политически проект на Доган и компания чрез новия коалиционен партньор. 

Че Ковачки е в топли отношения с Доган и ДПС се знае отдавна и сега явно продължава с опитите си да добута до парламента ведомствената си партийка, а „България бец цензура“ са удобният партньор за това. Хем нямат пари, хем са близки и те до ДПС, чрез Пеевски, хем си имат и някакви структури.

Не бива да се подценява и фактът, че Лидер си ходят със списъка с избиратели и го търгуват успешно на всички избори. Както помните Коалиция за България регистрира в Районната избирателна комисия във Варна списък със застъпници, в който 276 имена, свързаните с тях лични данни и телефонни номера съвпадат напълно с тези, регистрирани за извънредните парламентарни избори през 2013г. от политическа партия "Лидер".

Възниква и друг въпрос - кой е по-голям лъжец Бареков или Ковачки. И двамата вече са се доказали в това. За Ковачки е всеизвестно, че лъже изключително много, когато се  касае до изпълнение на финансовите ангажименти, които поема.
А плодовете от лъжите на Бареков ще берат тепърва първо съпартийците му,  после да не дава Господ и ние. Коалиционните партньори са много и места за водачи за неговите хора няма да има. То не са земеделци някакви, гергьовденци, шайката на Софиянски, а сега и Ковачки. А в парламента ДПС-2 може да вкара едва петнайсетина депутата.

Предстои да видим кой кого ще надхитри и кой кого ще прецака.

Регистрираната коалиция ББЦ – Лидер е факт, но дали ще дойдат 6-7 милиона от Ковачки е много съмнително.
Цирк дьо Барек продължава. Да не дава Господ освен зрители, българските граждани се окажат и участници в него.