Доган кастри Пеевски на яхта заради заговор

Скандалният депутат от ДПС Делян Пеевски е бил жестоко нахокан от почетния председател на движението Ахмед Доган. Това станало преди няколко дни на яхтата на Доган, която е хвърлила котва край Созопол. Пеевски се явил чинно, но аудиенцията му продължила само 10 минути.

За това кратко време той бил остро критикуван от Сокола за  глупавите скандали, в които забъркал не само себе си, но и своята партия, както и самият Доган. Това научи Фрог нюз от бдителни изследователи на политическата флора и фауна у нас.

Заради желанието си да заграби Корпоративна търговска банка Пеевски организирал сили от прокуратурата, ДАНС, МВР, следствието и БНБ, но в крайна сметка обществото много бързо се ориентира, че атаките срещу КТБ целят хаос в държавата, дестабилизация на страната и падане на валутния борд. Целта е да се заграбят структуроопределящи предприятия, работещи с КТБ, както  да се заметат следите на кредитите, свързани със семейството на Пеевски и незаконни сделки на фирми с подставени лица. Личните интереси обаче вкарали ДПС в скандала, което ядосало Доган. Освен това опитният политик получил сведения, че Пеевски, формалният лидер Лютви Местан и зам.-председателят на движението Рушен Реза замисляли да изолират Доган от оперативното управление на партията и те да поемат изцяло ДПС в свои ръце.

Освен това Доган бил бесен и на връзката между Пеевски и Николай Бареков. Той смятал, че ББЦ на бившия тв водещ е бита кауза и всяко замесване на името на движението с Бареков е много вредно. В десетминутното хокане били засегнати и въпросите с проблемите, забъркани от Пеевски в "Булгартабак", проверките на прокуратурата и ДАНС, които се очаквали във фирми, свързвани с Пеевски, както и загубите от инвестициите в спорния проект "Лафка". За капак Ахмед Доган се изгаврил, че медиите на Пеевски поглъщали всеки месец милиони, но нападали КТБ и Цветан Василев толкова елементарно, че постигали обратен ефект.

Пеевски си тръгнал от яхтата като попарен, разказват наблюдатели.

 

Източник: frognews.bg