Спрените паяци работят с пълна пара


Паяците по южното черноморие, които уж бяха спрени, работят с пълна пара. За това сигнализираха граждани. Само преди четири дни от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор гръмко обявиха, че спират всички паяци в Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. Според инспекторите товарните съоръжения на специализираните коли били абсолютно незаконни. Масовите проверки тогава установиха, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно не са минали технически преглед.
Според официалното прессъобщение на ДАМТН, от миналия петък паяците са спрени от движение, а на стопанисващите ги фирми са съставени глоби.
Оказа се обаче, че въпреки актовете и предписанията, паяците не са спирали да работят нито за час. Всички наказателни коли работят както досега. „Ще направим нови проверки и ще налагаме нови, по-високи глоби”, обявиха от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Повторните глоби започват от 2000 лева. Дори и те обаче явно не плашат частните фирми, които стопанисват паяците в Свети Влас, Несебър и Слънчев бряг.
Проверките, които започнаха миналата седмица са разпоредени заради зачестилите сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване.