Старозагорец в селекцията на прочутата галерия "Тейт Бритън"

Антонио Вътев изложи свои колажи в престижната лондонска галерия

Младият български дизайнер Антонио Вътев е българинът, който попадна в селекцията на прочутата галерия "Тейт Бритън" (Tate Britain) в Лондон за месеца им на текстурите и колажа, който тече в момента.
Когато разбира, че TATE Britain обявява конкурс свързан с колажа като изкуство, без всякакви очаквания, че могат да изберат него, Антонио изпраща няколко свои проекта, които за негова изненада и наша гордост влизат в подбора на кураторите.
В произведенията на Вътев "Fashion monster", талантливият дизайнер интерпретира модата като ''чудовище'', което според автора уеднаквява хората, като ги подтиква сляпо да следват модните тенденции и по този начин да губят идентичността си. "Dreamer" е за грозотата на несбъднатите мечти и следите, които те оставят във всеки от нас, и за това, че във всеки един от нас се крие по един квазимодо и "Religion", работа вдъхновена от джамията-музей „Света София” като свято място, което в различни епохи съхранява две различни религии на едно място."
Антонио Вътев възпитаник на старозагорската Езикова гимназия "Ромен Ролан", учи "графичен дизайн" в НБУ. Сега е приет с проектите, които е изпратил, в колежа по мода и дизайн "Сейнт Мартин" в Лондон, където са завършили Галиано и Але ксандър Маккуин.