Подписаха договора за технологично оборудване на бъдещото депо край Ракитница

Ще го доставят до шест месеца

Община Стара Загора подписа договор за доставка на технологично мобилно оборудване по проекта за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците.

Заместник-кметът на община Стара Загора Йордан Николов и изпълнителният директор на фирмата - доставчик подписаха договора за доставка на технологично мобилно оборудване по проекта за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора.

Договорът е на стойност 2 463 000 лв. без ДДС, срокът за изпълнението му е шест месеца. Ще бъде доставено технологично мобилно оборудване и механизация за Регионалния център за управление на отпадъците в с. Ракитница и претоварните станции за битови отпадъци в Казанлък, Гурково и Гълъбово.

За регионалния център ще бъдат осигурени един компактор за депо, който мачка и уплътнява отпадъка, един челен товарач, колесен багер с права и обратна лопата, самозахранващ се мобилен шредер за едро габаритни отпадъци, два многофункционални товарача, трактор с 10-тонно ремарке, многофункционален трактор и др. За претоварните станции ще бъдат доставени два контейнеровоза с ремаркета и ремаркета за контейнери.
Освен доставка на посоченото оборудване, изпълнителят на поръчката ще осигури гаранционно обслужване на техниката и обучение на персонала.

Изпълнението на договора за доставка на технологично мобилно оборудване и механизация е част от инвестиционния проект „Изграждане на Регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора", на обща стойност 52 млн. лв.

Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие на ЕС и държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2007 – 2013 г.". Бенефициент по Договора за безвъзмездна помощ е Община Стара Загора, с партньори общините от региона - Братя Даскалови, Гурково, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Николаево, Опан, Павел баня, Раднево, Твърдица, Чирпан и СНЦ „Регионално сдружение за управление на отпадъците – Стара Загора”.