Правителството отпусна 1,6 млн. лева за щетите в Храбрино и Първенец

Работата по изграждане на нов мост и подпорна стена започва веднага

Министерски съвет гласува отпускането на допълнителни средства за Община Родопи, за да се справи с последиците от наводнението в началото на месец август. Кабинетът гласува отпускане на 329 365 лева за аварийно изграждане на стоманобетонен пътен мост над река Върлешница в село Първенец и 1 милион 248 хиляди лева за нова подпорна стена край река Дедевска в село Храбрино, съобщиха от общината.

"Изключително благодарен съм на служебното правителство за финансовата помощ, защото не можехме да се справим с щетите само с общински средства”, съобщи кметът на община "Родопи” Пламен Спасов.

Припомняме, че в началото на месеца 5-метрова вълна отне речната стена, откъсна дворове на къщи и водопроводи в района на Храбрино, а селата Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово бяха откъснати от света.

В село Първенец реката срути моста. Бедственото положение в района остана в сила няколко дни.

Кметът на Община "Родопи” заяви, че незабавно започва работата по изграждане на новата подпорна стена в Храбрино и нов мост в Първенец.

Община "Родопи” е втората след община Варна по размер отпуснати средства. За морската столица отпуснатата помощ е 1 милион и 855 хиляди лева.