Полицията състави актове на организаторите на вчерашния протест

Край Паничерево излязоха над 200 души, които блокираха за кратко движението

На 4-ма души участвали в протеста край с. Паничерево полицията е съставила актове по Закона за движение по пътищата и предупреждение по Закона за МВР. И четиримата са се определили като инициатори на недоволството на жителите на селата, край които е решено да се разработи кариера за добив на варовик и доломит.
На протеста присъстваха около 200 жители от 7 старозагорски села - Едрево, Паничерево, Братя Кунчеви, Руманя, Оряховица, Елхово и Крива круша. От полицията уведомяват, че по повод създалата се ситуация в петък от 09,00 часа до приключване на протестните действия в с.Паничерево са изпратени полицейски служители от ОДМВР-Стара Загора и РУП-Казанлък за осигуряване на опазването на обществения ред и безопасността на пътното движение.
Протестиращите бяха помолени да продължат протестните действия в центъра в с.Паничерево. Безопасното им придвижване бе осигурено от полицейски кордон, а затруднение в движението по главен път ІІ-55 /Русе-Свиленград/ не бе допуснато, допълват още от полицията.