Прочистете токсините за 1 ден!

Три прости стъпки ще помогнат на организма да се зареди със здраве и енергия

Ако през лятната ваканция сте се отдали на кулинарни изкушения и токсините ви идват в повече, лесно можете да се отървете от тях. Достатъчен само един ден, за да пречистите отровите от организма.

Ако ви хареса, не бързайте да повтаряте веднага. Цялостната детоксикация изисква време и става бавно и постепенно.
Еднодневната детоксикация е само началото. По-важното да се приучите, а с времето и да установите здравословни навици. Не бързайте и не предприемайте крайни мерки - нищо крайно не е полезно. Ако сте по-чувствителни към промени, този екстремен метод може да стане причина за гадене или главоболие, тъй като в тялото започват да циркулират токсини, които преди това са били закътани и защитени от мазнините.

Започнете деня си със зелен коктейл!
Зеленият коктейл е перфектното начало за един ден на прочистване. Елексирът доставя необхозимата доза от различни витамини и минерали, а успоредно с това елиминира токсините с помощта на полезните ензими и фибри от плодовете и зеленчуците.
Какво съдържа и как се прави вълшебният зелен коктейл? За 2-4 порции са ви необходими 2 ч. ч. студена филтрирана вода, 6 ч. ч. нарязан спанак, 5 ч. ч. нарязана маруля, 2 стръка целина, 1 ябълка, 1 банан, 1 круша, 2 ч. ч. лимонов сок. Като добавки за по-богат вкус може да използвате кубчета лед, кориандър и магданоз. Добре е плодовете и зеленчуците да са органични и да сте сигурни в чистотата им. Плодовете се използват без корите. Смесете зеленчуците в блендер, пуснат на ниски обороти. След като постигнете известна хомогенност, добавете плодовете и подправките и повишите скоростта.
Плодовете и зеленчуците, приемани под формата на течност, се усвояват по-бързо от организма.

Лимонова бомба през деня
Лимоните са един от най-силните плодове – запомнящ се вкус, наситен аромат, голяма доза витамин С и ензими. Лимоните имат способността да активират работата на черния дроб и способстват регенерацията на тъканите. Черният дроб играе основна роля в цялостната детоксикация на организма.
Кафето дехидратира кожата. То действа енергизиращо, но само за кратко. Далеч по-здравословно е да изпивате по една чаша топла вода с изстискан в нея половин лимон всяка сутрин. Напитката действа освежаващо. Същата лимонова вода може да използвате и като спрей, с който да освежавате лицето и тялото си през деня.
За да се възползвате максимално от лимона, с него може да овкусявате ястията и салатите си, вместо оцет.

Очистващ чай вечер
Лимонът, джинджифилът и лютивият пипер са полезни и активно действащи съставки за един вкусен, екзотичен чай. Тези три храни работят най-силно заедно и създават една истинска прочистваща буря. Те прекъсват връзките между токсините и борят болестотворните бактерии в организма.
Лимонът и джинджифилът подобряват циркулацията на кръвта и спомагат за релаксацията на напрегнатите мускули. Джинджифилът има и допълнително затоплящо действие. Лимонът съдържа ензими, които подобряват работата на черния дроб, а лютивият пипер разрежда болестотворните секрети.
Нарежете половин корен от джинджифил на дребни парченца. Залейте ги с вода и сложете до завиране на котлона. Когато кипне, отстранете. Оставете да изстине 2 минути и изцедете половин лимон. Ако лимовият сок се постави в гореща вода, губи от полезните си свойства. Поръсете с 2 щипки пипер.