Рокфестът We are going to Мъглиж оцеля, въпреки времето

Техниката залята от дъжда снощи, първият ден се провали, но фенове и организатори не се отказват

Организаторите на рокфеста We are going to Мъглиж правят всичко възможно вторият ден на фестивала да се състои.

Всеки момент на сцената ще излязат Perfect Stranger.

Пороите вчера провалиха първата вечер на събитието, което се провежда в местността Равня край град Мъглиж. Дъждът наводни апаратурата, генераторите не успяха да захранят техниката и за съжаление, сцената остана празна.

Събралите се на събитието хора обаче не останаха разочаровани, защото две от групите - ODD CREW и Лок Маруху направиха уникален акустичен лайф под шатрата до щанда за бира.
Четири от групите се готвят да свирят днес - Perfect stranger, SEVI, Downslot I Ivo Ruev Band 69. Към Мъглиж пътува и групата Placid Revival от Германия. Те пристигат от Атина и не се знае дали ще успеят да се придвижат навреме, тъй като много от пътищата в тяхната посока са затворени заради наводненията.

„ Ако времето и техниката ни позволят ще ги видим днес на сцената. Засега успяхме да възстановим работата на апаратурата, молим се да не завали отново”, каза за StaraZagora.utre.bg организаторът Иво Руев.

За фестивала продължават да пристигат коли с фенове. Провежда се и изложбата на каракачански кучета, предвидена за днешния ден.
„Вали не вали, там ще съм”, пишат на страницата на фестивала във Фейсбук феновете.