Екипи на БЧК ще оценяват нуждите на бедстващите по места

Специалистите ще обиколят наводнените села

Екип на секретариата на Областния съвет на БЧК Стара Загора се отправя за оценка на нуждите на място по населените места, които бяха наводнени от поройните дъждове, съобщи за Starazagorautre.bg Стефка Абаджиева, директор на ОблС на БЧК.
На евакуираните в с. Ястребово, общ Опан – 20 човека, на които са съборени незаконните жилищни постройки, по молба на кмета на община Опан, снощи са отпуснати 30 одеяла от резерва. Настанени са в читалището на селото.
От там червенокръстците ще посетят община Раднево, където са евакуирани 5 човека от с. Трънково в общинската болница.
Следва - Гълъбово – град Гълъбово, Априлово и останалите пострадали села. До момента в БЧК нямат данни и връзка с местните структури на организацията там, както и с местната власт. Вероятно поради липсата на електричество, мобилните комуникации не работят с тях.
По данни от ОУПБЗН вчера и към 08:00 тази сутрин в наводнените райони в общината се отводнява, съобщава се за неизвестен брой евакуирани при близки и роднини. Няма данни за бедстващи хора в момента в Гълъбово.

От вчера БЧК откри сметка за набиране на помощи за пострадалите от новите наводнения. Спешно е активирана кампанията за набиране на средства на кратък номер 1466.