10 села са все още без вода, едно без ток

Обстановката в областта се нормализира

Без вода са селата Михайлово, Борово, Самуилово, Воденичарово, Ловец, Калояновец, Загоре, Коларово, Маджерито, Боздуганово. Екипи на ВиК работят по отстраняване на авариите, промивки и дезинфекция на мрежата. От РЗИ посочиха, че след възстановяване на водоподаването водата не трябва да се използва за питейни нужди до излизане на резултатите от микробиологичните анализи, които ще бъдат извършени от инспекцията. В горепосочените населени места ще бъде осигурена питейна вода от водоноски на Втора Тунджанска механизирана бригада. От РЗИ предстои да бъдат издадени предписания на общопрактикуващите лекари да следят заболеваемостта от чревни инфекции и при съмнения или данни за такива незабавно да информират инспекцията.
Ток все още няма в село Априлово. Повредени са 2 трафопоста в Гълъбово и още 3 около града.
Остава обявеното бедствено положение в община Гълъбово, община Опан и в 5 села в община Раднево - Свободен, Трънково, Любеново, Землен и Константиновец.
Ситуацията в област Стара Загора след проливните дъждове постепенно се нормализира, стана ясно от проведеното тази сутрин заседание на Кризисния щаб към областния управител. Няма пострадали и бедстващи хора. Всички пътища на територията на областта са отворени и проходими.