Обстановката в община Гълъбово бавно се нормализира

Общината назначава работници за преодоляване на последствията от наводненията

  1. Обстановката в община Гълъбово бавно се нормализира почистването на засегнатите места продължава. Сформирана е общинска комисия за описване и изчисляване на щетите, съобщи кметът Николай тонев.

    Язовирът в село Априлово не прелива вече над преливника, но преливникът е отворен и водата минаваща от там тече по канала. Водата не се е оттеглила напълно, но пътят е отворен за движение. След оглед на общинската комисия ще бъдат съобщени щетите.

    Община Гълъбово е заявила необходимост от разкриване на работни места за преодоляване последствията от катастрофалните наводнения за най-засегнатите места – с. Априлово, с. Мусачево, с. Обручище и гр. Гълъбово.

    Пострадалите ще получат по 325 лева по линия на Дирекция „Социално подпомагане”.
    Осигурени са 20 стаи от общинската болница, които са напълно самостоятелни, за да бъдат настанени нуждаещите се, които трябва да напуснат домовете си. Осигурена е и храна.

    В град Гълъбово силно засегната е спортната зала, приземните етажи, в които се провеждат тренировките по борба и тенис на маса в мента са неизползваеми. Тепихът на борците е прогизнал и е напълно неизползваем, счупени са и прозорците.