ГЕРБ отчита грешките си и ще работи за по-високи доходи

Заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград Цветан Цветанов

Много важно е да гласуваме на 5 октомври, за да не определи случайността следващото управление. Това заяви на среща с работещите в шивашката фирма „Гръцки стил“ заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград Цветан Цветанов. Той призова да се направи разумен избор, защото само така можем да имаме силно и стабилно управление. „Новият финансов програмен период осигурява за България 32 млрд. лв. солидарност от Европейския съюз, но споразумението не бе подписано от кабинета „Орешарски“ и заради това 2014 г. и 2015 г. се очертават като нулеви години“, каза Цветан Цветанов. Според него, най-важното пред новото управление е да се навакса пропуснатото от Тройната коалиция, за да могат средствата от Европейския съюз да се инвестират както в инфраструктурата, така и в средния и малкия бизнес, чрез оперативните програми „Конкурентоспособност“ и „Управление на  човешките ресурси“. „ГЕРБ управлява в най-тежката финансова криза и трябваше да предприеме сериозни реформи, но задкулисието и аферата „Костинброд“ ни лишиха от втори мандат“, коментира Цветанов. Той добави, че ПП ГЕРБ отчита грешките си в предишния мандат и ще работи за по-високи доходи.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград подчерта още, че за изгубената една година и два месеца никой от управляващите не е поел отговорност за пропуснатото време и за огромния бюджетен дефицит.  „Стабилното управление означава ясни политики. Това е възможно при ясно очертано управление и при постигнато парламентарно мнозинство от ГЕРБ, за да можем да съставим стабилен кабинет“, обясни Цветанов.  

Кандидатът за народен представител от ГЕРБ Даниела Савеклиева призова да се гласува с номер 9 в бюлетината, защото само управление на ГЕРБ може да гарантира стабилна България, развитие на благоевградския регион и продължаване строителството на автомагистрала Струма. „Екипът на ГЕРБ е силният екип от специалисти и експерти, който може да се справи в тежката ситуация, в която е държавата  след едногодишното управление на БСП, ДСП и Атака“, каза Даниела Савеклиева. Пред работещите Савеклиева представи и двамата кандидати за народни представители в листата на ПП ГЕРБ от Сандански – Кирил Котев и Стоян Петров.