Яне Янев: ДПС ще контролира над 200 секции в чужбина

Освен в Турция ДПС имат влияние и в Холандия, Германия, Испания

„За по-малко от една седмица, по безпрецедентен начин в Турция бяха открити 50 нови изборни секции, плюс тези 86, които бяха на изборите през 2013 г. Това не се е случвало никога „ каза в студиото на Нова телевизия бившият народен представител Яне Янев, който алармира, че Турция ще изпрати 10 депутати в българския парламент.
Янев добави, че ДПС имат влияние и върху други секции извън Турция, в европейски държави като Холандия, Германия, Испания, което ще им даде възможност да контролират над 200 секции извън територията на Република България.
 „Тези 200 секции биха осигурили на ДПС над 100 хил. гласа, което ще бъде безпрецедентно голям вот”, каза лидерът на РЗС.

Янев посочи, че Движението за права и свободи винаги е защитавало интересите на определени групировки и партии в Турция. Това, което стана на последните президентски избори в Турция беше и с помощта на българските изселници.
Благодарение на турската държава ДПС прокарва определени лобистки интереси на територията на целия Европейски съюз. Депутатите им в ЕП са по-малко депутати на България, отколкото на Турция, коментира Яне Янев.