Полицаят, който уби 11-месечно дете пак иска свобода

Съдът решава утре дали да пусне Костадин Стоянов от ареста

Граничният полицай Костадин Стоянов, който уби 11-месечно бебе на пътя в Крушевец застава отново пред съда утре. Той ще обжалва наложения му арест. Делото ще се гледа в Апелативния съд в Бургас. Магистратите трябва да решат окончателно дали Костадин Стоянов остава за постоянно в ареста или ще бъде пуснат.
На 13 септември окръжния съд постанови той да остане с постоянна мярка задържане под стража. Тогава стана ясно, че в нощта преди фаталната катастрофа, при която бе убито детето, граничният полицай е изпил половин литър вино.
От прокуратурата изтъкнаха, че това не е първото провинение на Стоянов. За последните 10 години граничният полицай има други четири нарушения зад волана, сред които и шофиране след употреба на алкохол. Останалите му наказания са за превишена скорост.
Граничният полицай е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост на 11-месечната Красимира Кънева. Обвинението е квалифицирано като тежко заради това че той е навлязъл в насрещното движение и след това се е качил на тротоар.
Прокурор Маджаров съобщи, че през 2004 година Стоянов отново е хванат да шофира след употерба на алкохол.
Адвокатът му Благой Потеров отговори, че тогава отново кръвната проба е била под 0,5 и не е наложено дори административно наказание.
Все още няма категорични данни за това с колко алкохол в кръвта е бил водачът по време на катастрофата. Пробата с дрегер е отчела 0,63 промила, а резултатът от кръвната проба е едва 0.3 промила. Има и трети резултат от изследване на урина, който е показал 0,43.