Пловдивски кандидат-депутати от ГЕРБ: Ще отстояваме развитието на държавата и на нашия град

Започналата при управлението на ПП ГЕРБ деконцентрация на администрацията по европейски модел ще продължи и при следващото правителство на Бойко Борисов. Това заяви Менда Стоянова на срещата на кандидати за народни представители от листата на ПП ГЕРБ от 16-ти МИР Пловдив-град със Старейшини ГЕРБ и други граждани. Тя припомни, че именно огромните усилия на депутатите от ГЕРБ в 42-рото Народно събрание са попречили на правителството на тройната коалиция, начело с Пламен Орешарски да преместят сектор "Туризъм" от Пловдив.

Докато правителството на Бойко Борисов инвестира над 10 млн. лв. в Пловдив, за една година и два месеца правителството на БСП, ДПС и Атака спря всички проекти на града, чието размразяване започна веднага с идването на служебното правителство, посочи Стефан Дедев и призова пловдивчани да гласуват за Стабилна България с № 9 в интегралната бюлетина. Убеден съм, че пловдивската група от народни представители в 43-тото Народно събрание ще бъде достатъчно силна, за да отстояваме развитието както на държавата, така и на нашия град, подчерта той.

ГЕРБ е единствената дясна алтернатива, която може да изведе България към нейното европейско развитие, споделяйки европейските ценности, култура, образование, правила и норми, допълни инж. Атанас Ташков.

Освен завършването на важните национални инфраструктурни обекти като автомагистралите "Марица" и "Струма", сред приоритетите ни е довършването на околовръстното шосе от надлез "Скобелева майка" до Асеновградско шосе, удвояването на околовръстното от Пазарджишко до Асеновградско шосе, така че да се затвори целият ринг и Пловдив да се освободи от тежкотоварен трафик. На дневен ред е и удвояването на пътя Пловдив – Асеновград, отбеляза инж. Ташков.

На въпроси, свързани с програмата за управление на ПП ГЕРБ в областта на образованието, здравеопазването, социалната дейност и други политики, отговаряха също и кандидатите за народни представители Петър Петров, Никола Маневски, Александър Радев, Галена Боснова, Спас Шуманов и д-р Калин Калинов.