Цветан Цветанов: България има нужда от стабилно правителство

Това е единственият ни шанс да имаме отново европейски проекти, подчерта той

Вие сте свидетели на това, което европейската солидарност даде на България - само за болницата в Свиленград са отпуснати над 4,1 милиона лева европейски средства. С тези думи заместник - председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб на партията Цветан Цветанов се обърна към медицинските работници в МБАЛ Свиленград. Цветанов и водача на листата за Хасково Делян Добрев откриха обновена лаборатория в лечебното заведение.

Апаратурата е закупена с европейски средства, по проект  за 132  хиляди лева, одобрен по време на правителството на ГЕРБ. Цветан Цветанов припомни, че европейските фондове са били спирани два пъти до сега - през 2009 и през 2013 година и подчерта, че това винаги се е случвало по време на управлението на БСП и ДПС. „Амбицията на ГЕРБ, ако управлява отново, е България да усвои предвидените в новия програмен период 2014-2020 г. 32 млрд. лева. България трябва да навакса изгубеното й време от правителството на Орешарски“, коментира Цветанов.

Той посочи още,  че ако ГЕРБ управляваше магистрала „Марица“ вече трябваше да бъде готова.
По думите му, това трябваше да се случи и с „Хемус“.  „На 5 октомври всички трябва да упражним правото си на глас. Високата избирателна активност ще предотврати купения вот. България има нужда от стабилно правителство, защото политическата криза влияе на икономиката“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

„Тази болница е пример за ефективно усвояване на европейските средства. За да има отново европейски проекти е необходимо стабилно правителство. Няма ли кой да носи отговорност - европейски средства няма да има. За пореден път ДПС и БСП доказаха, че не могат да управляват евросредства“, категоричен бе водачът на листата на ГЕРБ Делян Добрев.

Медицинските работници споделиха, че на болницата е нужен ядрено - магнитен резонанс. От своя страна Делян Добрев се ангажира, че при едно бъдещо управление на ГЕРБ ще направи всичко възможно, за да осигури необходимата апаратура.