"Берое" и "Локо" Пловдив подкрепиха Садъков в битката с АЛС

Легендата на “Локомотив” (Пловдив) и националния отбор на България Аян Садъков води битка с изключително тежко заболяване

Магичният футболист от близкото минало е сполетян от амиотрофична латерална склероза.

Става въпрос точно за това заболяване заради което целият свят това лято започна да се полива с ледена вода и по-голямата част от участниците да събират средства за борбата с него.
Предизвикателството с кофата ледена вода има за цел да подкрепи Асоциацията за борба с амиотрофичната латерална склероза (АЛС), позната също като болестта на Шарко и като болестта на Лу Гериг. Тя е невродегенаративно заболяване, изразяващо се в бавното и прогресивно отслабване на функцията на периферните нерви. Всичко започна от САЩ и по-конкретно Бостън след появата в интернет на видео на болния бивш спортист Пийт Фрейтс. Само за няколко дни предизвикателството обиколи цял свят, стигна и до България.
Заради болестта Садъков успява трудно да движи едната си ръка. С него разговаряме с помощта на съпругата му Лидия.
Аян Садъков е роден на 26 септември 1961 г. Юноша е на “Локо” (Пд), играл е още в португалския “Беленензес” и “Ботев” (Пд). Рекордьор на страната по участия във всички национални отбори.
Всички в „Берое“ пожелават на Садъков да се справи с болестта и призовават всеки, който има възможност да дари пари за лечението му.
Дарителската сметка за набиране на средства е в ПИБ на името на
Аян Фаиков Садъков
BG88FINV91501014849693
BIC:FINVBGSF