Денят на Независимостта - празник на Старозагорските минерални бани

От 11:00 часа в центъра на курортното селище ще открият мащабно пано, изпълнено от млади старозагорски художници

Заедно с това в природата ще бъдат пуснати, след проведената аклиматизация, още токачки, които се надяваме да се присъединят към другите свободно пуснати птици от нас през месец юни птици - токачки и зеленоглави патици. Ще има и нова атракция – „биокосачките“ – малки камерунски кози, предоставени от Земеделски институт - Стара Загора.
В партньорство със Сдружението на старозагорските рибари и Граждански клуб Липа в езерото в парка на Баните бяха пуснати 8 000 (повече от предварително обещаните 5 000) рибки, дарение от Петър Воденичаров. На празника в понеделник ще бъде обявена и датата на риболовно състезание, което ще се проведе на езерото в Старозагорски минерални бани. Достъпа на рибари до езерото ще остане свободен, без такси, спазвайки правилата за спортен риболов.
На празника АРИР и Европа директно Стара Загора ще открие постоянно действаща информационна точка в Старозагорски минерални бани, където жителите и гостите на курорта ще могат да получават материали и информация по европейски теми и европейски проекти.
Всичко това е в изпълнение на програмата на Граждански клуб ЛИПА Стара Загора – Старозагорските минерални бани – Зеленото сърце на Стара Загора.