Туроператори и туристически агенти ще разгледат на Стара Загора

Програмата на инфотура представя всички забележителности на града

Туристически информационен център към Община Стара Загора организира информационно пътуване за туроператори и туристически агенти, което ще се проведе от 26 до 28 септември, съобщиха от пресцентъра на общината.

Градът ще бъде посетен от представители на туристическия бизнес, членове на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти /АБТТА/. Програмата на инфотура представя всички забележителности на града, настанителна база, заведения за хранене и развлечения, както и възможностите за балнео и спа туризъм в курорта Старозагорски минерални бани.
На 26 септември туроператорите от АБТТА ще посетят събития от програмата "Нощ на изкуствата 2014", която по традиция се провежда всеки последен петък на месец септември и фестивалa на хип-хоп танца "Groove Masters 2014".
На 28 септември, в хотел „Сити“ е предвидено провеждането на работна среща организирана от „Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите“, на която представители на местния бизнес ще имат възможност да презентират своите обекти и програми пред туроператорите.
Паралелно с информационното пътуване ще се проведе и XIV-та годишна среща на АБТТА. Програмата предвижда дискусии по горещи теми от туристическия бизнес, консултации по промени в националното и Европейското туристическо законодателство, презентации на нови продукти, свързани с осъществяване на туристическите дейности. В дневния ред на работната проява тази година е включен специален модул – среща-дискусия под надслов "Заедно можем много".
Община Стара Загора ще бъде домакин на събитието, което ще се проведе на 27-ми септември 2014 г., в зала "П.Р.Славейков", от 9.00 до 13.00 часа.
Информационното пътуване и традиционният годишен форум се провеждат под символа на Световния ден на туризма - 27 септември, който тази година е под мотото "Туризмът и развитието на местните общности". Темата подчертава потенциала на местните общностите за устойчиво развитие на туризма.