ФК "Верея" отпадна от турнира за Купата на България

Отборът загуби с 0:2 домакинството си с "Локомотив" /Пловдив/ на стадион Берое

Головете за пловдивчани бяха дело на Живко Желев - автогол и Янко Сандански.

Мачът между ФК "Верея" и "Локо" Пд започна равностойно в първите минути. И двата отбора бяха предпазливи в действията си на терена. Гостите от Пловдив проявиха по-голяма активност и започнаха по-често да поглеждат към старозагорската врата.

В 13-ата минута след центриране от фаул отляво на Маламов Георги Вълчев се опита да засече топката, но в опита си да я изчисти защитникът Живко Желев си отбеляза с глава автогол за 0:1. 24-ата минута бившият футболист на "Верея" Карагерен отправи удар с глава, но вратарят на старозагорци улови топката. "Локомотив" повече владееха топката и в 30-ата минута вкараха втори гол. Халфът на пловдивчани Янко Сандански отправи силен удар от границата на наказателното поле. Топката рикошира в крака на защитник на старозагорци, излъга вратаря на Верея и влетя в мрежата 0:2. Три минути преди края Георги Вълчев отправи удар с глава, но топката профуча край вратата на домакините.

След почивката ФК "Верея" направиха две смени и отборът се активизира и създаде няколко опасности пред вратата на "Локомотив". В 51-ата минута халфът на домакините Яшар отправи далечен удар, но Стойчев успя да улови топката. 5 минути по-късно капитанът на ФК Верея Живко Желев стреля с глава след корнер, но топката застрашително профуча край страничната греда. В 57-ата минута футболистът на "Локомотив" Христо Стамов пострада след единоборство и си удари лошо ръката. Беше заменен и откаран с линейка до болницата, за да му бъде направена снимка. Карагерен от гостите в 66-ата минута отблизо не успя да вкара след добра намеса на Ел Каруби, който успя да избие топката.