385 000 лв за децата от ясла „Маргаритка“

Заведението е обновено за 35-aта си годишнина, закупено е и ново обзавеждане

През 2014 г. се навършиха 35 години от откриването на детска ясла №3 „Маргаритка“, която се намира на бул. “Цар Симеон Велики“ 248 в Стара Загора.

Колективът, родителите и възпитаниците на детското заведение отбелязаха годишнината със специална програма и посрещнаха гости от общинското ръководство по този повод.

Тази година там беше извършен основен ремонт на сградата на стойност 385 000 лв. от капиталовата програма на общината. По думите на директорката Тинка Панчева, условията на работа и на отглеждане на децата са се подобрили значително, а очакванията са да спестят до 30 на сто от разходите за отопление през зимата.

След ремонта е закупено и ново обзавеждане на стойност над 50 000 лв.

Ремонт беше извършен и на сградата на детска ясла №12 „Боровец“ на ул.“Каменец“ №13, на стойност над 370 000 лв.

Над 1 млн. лв. ще струва пребазирането на Втора детска ясла „Синчец“ в сградата на бившия Център за научно и техническо творчество. Цялостният ремонт и изграждането на допълнителни помещения на сградата започна в края на август. Тя ще се посещава от около 60 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, разпределени в три групи. От фирмата изпълнител обещават да предадат обекта до 24 май 2015 г.