Антистрес тренинг за жени, преживели насилие

Жените ще работят над депресивни състояния, чувство на несигурност, безпокойство, стрес, неглижиране

След успешното приключване и силен интерес към предходния тренинг, разработен специално за жени, които са под влияние на стрес в следствие на преживяно насилие и напрежение във взаимоотношенията, съвсем скоро стартира нова възможност за включване в поредното антистрес обучение.
Днес от 17:30 часа в Комплекс за социални услуги за деца и семейства (ул. „Христо Ботев“ № 205) е организирана информационна среща, на която желаещите ще могат да се запознаят отблизо с програмата и водещия на предстоящото обучение и да зададат въпросите, които ги вълнуват.
Самият тренинг е планиран да стартира на 6 октовмри. В условията на отворена група между два и четири пъти месечно ще бъдат проведени осем тематични сесии:
6.10. - „Чантата на моя живот“ / минали и настоящи значими събития в живота на жените, изграждане на устойчивост в различните социални роли в ежедневието/;
13.10. - „Обувките на мама и ... моите“ / образът на майката като модел, патерното семейство, значими женски фигури, модели на поведение и комуникация/;
20.10. - „ Раклата с дървен капак крие своите тайни“ / семейни традиции, тайни и явни истории/;
27.10. - „Приказки за малки и пораснали момичета“ / жизнен опит, взаимоотношенията между половете, норми и граници/;
10.11. - „Звезди в косите“ / силните страни на женското поведение/;
24.11. - „Цветовете на дъгата“ / защитнитге механизми на личността/;
08.12. - „Поляните на моя роден край“ / стратегии за справяне с чувствата и изработване на адаптивност в поведението/;
15.12. - „Широко затворени очи или изкуството да казвам „НЕ“/ „ДА“ / инсайт към проявите на насилие в зародиш, изработване на помагащи стратегии/.
Всички теми, включени в антистрес курса, имат за цел да помогнат на жените да изминат своя път на израстване и справяне с този така травматичен проблем – насилието. Благодарение на специално разработените сесии, жените ще могат да работят над депресивни състояния, чувство на несигурност, безпокойство, стрес, неглижиране. Груповите занятия ще помогнат на всяка една от участничките да преоткрие силите и уменията си и да продължи напред.
Тренингът, който ще бъде воден от психптерапевта Екатерина Даскалова-Зафирова, няма такса за участие и е отворен за жени, които имат желание да се информират по темата и да потърсят различни решения за справяне с насилието в техния живот. Всяка тема е самостоятелна и не е задължително да бъде посетена цялата програма, уточняват организаторите от Сдружение "Самаряни".

21 жени ще могат да се включат в тренинга, но с предварително записване на тел.  0878394250