Днес даваме своя вот за 43-то Народно събрание

11 народни представители трябва да бъдат излъчени от 27-ми Старозагорски избирателен район

Днес в страната се провеждат извънредни избори за Народно събрание.
На 6 август президентът Росен Плевнeлиев подписа указ, насрочващ произвеждането на изборите за 5 октомври.
Документи за регистрация подадоха 22 партии и 7 коалиции. Поради установени нередност, Централната избирателна комисия отказа регистрация на 2 партии.

Гласува се с хартиена бюлетина. В 500 секции на 10 изборни района експериментално се въвежда и машинно гласуване.
Изборите се произвеждат по пропорционална система с регистирани в многомандатни изборни райони кандидатски листи на партии и коалиции или инициативни комитети.

Избирателят гласува, като постави с пишещ със син цвят химикал знак "X" или "V" в квадратчето с номера на избраната от него партия, коалиция или инициативен комитет.
Ако желае, може да отбележи със знак "X" или "V" и едно предпочитание (преференция) за кандидат в избраната от него кандидатската листа, като по този начин дава свое подреждане на кандидатите в нея. Когато избирателят не е отбелязал предпочитание, зачита се предпочитание за кандидата, посочен на първо място в листата.

Право да гласуват в изборите за Народно събрание на 5 октомври 2014 г. имат българските граждани, които са навършили 18 години към изборния ден включително;не са поставени под запрещение; не изтърпяват наказание лишаване от свобода.

Общият брой на избирателите в област Стара Загора към 15.08. т.г е 305 847, при общ брой население 368 768.
469 секционни комисии са формирани на територията на 27-ми Старозагорски избирателен район. Районната избирателна комисия вчера им раздаде избирателните книжа.

Секционните избирателни комисии отварят в 6.00 ч. Изборният ден ще продължи до 19.00 часа и по-късно докато има избиратели през местата за гласуване.
Осигурен е специализиран транспорт до урните в изборния ден в Стара Загора. Избирателите с трайни увреждания могат да заявят в изборния ден от 8.00 до 18.00 часа специализиран автомобил за придвижване до урните на тел. 042 614 614.
Общо 19 са избирателните секции в Стара Загора, които могат да се ползват от гражданите с физически увреждания.