Кръстовището на две нива на бул. "България" ще се строи догодина

До края на този месец се очаква да бъде завършено и кръстовището на две нива на площад „Лъвов мост“

През следващата година се планира да започне строителството на две нива на столичните булеварди „България“ и „Гешов“. До края на тази година столична община очаква да завършат и всички съдебни процедури, свързани с обжалване на заповедта на главния архитект Петър Диков за подробния устройствен план на кръстовището на. След това е възможно да започне строежа, съобщи заместник-кметът на столицата Любомир Христов.

По думите му това е и последният голям проект, който трябва да бъде завършен, съгласно тригодишната транспортна инвестиционна програма на столицата. Със строителството на това кръстовище на две нива ще може да се завърши изцяло проблемът със задръстванията в този район, каза Христов, цитиран от econ.bg.

Той добави, че до края на този месец се очаква да бъдат завършени и основните строителни дейности по изграждането на кръстовището на две нива и на площад „Лъвов мост“. За догодина най-вероятно ще остане създаването на малък парк в района на кръговото движение, който е част от целия проект, добави зам-кметът.

Следващата година продължаваме да изпълняваме програмата за рехабилитация и изграждане на транспортната инфраструктура в София – последният етап на бул. „Цариградско шосе“, бул. „Владимир Вазов“, основен ремонт на бул. „Дондуков“. Цялостни ремонти ще има и на ул. „Козлодуй“, довършване на ремонта на ул. „Раковска“ между „Сливница“ и „Козлодуй“ както и на бул. „Витоша“ от кръстовището с „Патриарх Евтимий“ до кръстовището с „Бяла черква“, заедно с рехабилитация на трамвайните линии там, обясни Христов.

Догодина ще бъдат рехабилитирани 12 малки моста, няколко второстепенни улици, ще бъде завършен на бул. „Монтевидео“ между Околовръстния път и ул.„Обиколна“, сега ул. „Президент Линкълн“, каза още зам.-кметът.

Той заяви, че сегашният строителен сезон вече е към края и проектите се движат по план. „В момента се завършват и дейностите по текущия ремонт по уличната мрежа в града, както се извършват и някои консервационни мероприятия по част от основните булеварди, с цел превенция за зимния период”, заяви експертът.

Според дългосрочните прогнози за времето – може би в края на октомври или ноември ще започнат снеговалежи, така че подготовката за сезона е в ход. През този месец да бъдат извършени цялостни проверки за готовността на транспортните оператори за зимния сезон, подготовката на превозните средства, изправността на отоплителните им системи, оборудване с гуми, подготовката на персонала за работа при зимни условия, обясни още заместник-кмета.