Охлюви ще се състезават в подкрепа на кауза в Стара Загора

За трета поредна година "Най-ОХЛЮбимото състезание" 3 в подкрепа на кауза

Форматът дава възможност на хора, групи от хора и бизнес представители да се забавляват, докато даряват.

Каузата тази година е в подкрепа на това повече бебета да останат със своите майки, като в звено "Майка и бебе" в Стара Загора се работи за предотвратяване изоставянето и настаняването в институция на деца от 0 до 3 години. Средствата набрани по време на събитието ще допринесат да бъде защитено правото на повече даца да съхранят семейните си връзки. За деветте години от своето съществуване в Звено „Майка и бебе“ подслон и подкрепа са намерили 84 майки и 93 деца. Екипът на звеното споделя, че при 80% от случаите майката остава с детето си.
Състезанието с охлюви е една от най-ексцентринчите благотворителни прояви, случвали се на територията на нашата страна. Поредното издание ще се проведе на 18 октомври (събота), от 11:00 часа, в Общинска спортна зала „Иван Вазов“, град Стара Загора. Към момента в надпреварата са се включили над 12 корпоративни охлюви-състезатели и над 100 са охлювите-атлети, притежание на граждани, решили да подкрепят по нестандартен начин една добра кауза.
Сред най-атрактивните имена на охлюви-състезатели са Технополчо, Мистралчо, Летящият Тракиец, Фонди, Берлиц, Липа, Алуминиумчо, Ланди Мунди, Сладкодъвка, Малкото Гуру и още много.