Старозагорци събраха 2555лв. за превенция на изоставени бебета

160 охлюви-състезатели се надбягваха благотворително

Средствата ще подпомогнат работата на Звено “Майка и бебе” в Стара Загора, което работи за превенция на изоставянето на бебета, които са в риск да бъдат изоставени от своите майки.

Честа причина за това е липсата на подкрепяща среда на младите майки. Звеното е създадено преди 9 години и оттогава насам в него подслон и подкрепа са намерили 84 майки и техните 93 деца. Екипът на звеното споделя, че при 80% от случаите майката остава с детето си. Към момента специализираният екип помага на 6 майки и 5 деца да се преборят с трудностите и да останат заедно.

В третото издание на “Най-ОХЛЮбимото състезание” в Стара Загора се включиха десетки участници. Форматът на събитието дава възможност на хора, групи от хора и бизнес представители да се забавляват, докато даряват. Организаторите от Сдружение “Самаряни” пуснаха 160 охлюви-атлети в борба за купа със свежа маруля. Дарителите, участници в благотворителната проява днес бяха разделени в две категории - корпоративни и индивидуални. Общата набрана сума от събитието е в размер на 2555 лв.
Организаторите отчитат нестихващ интерес към проявата и планират подобна да се проведе и през следващата есен.
Сред най-атрактивните имена на охлюви-състезатели тази година бяха Сладкодъвка, Ланди Мунди и Охлювин Бързаков. Предстои в онлайн пространството да се проведе конкурс за най-атрактивно име на охлюв.
Победителят в корпоративният кръг се оказа отново Мистралчо, носител на купата от първото по рода си благотворително състезание в нашата страна. Млада госпожица пък завоюва титлата “Най-ОХЛЮбим дарител-подкрепител” в гражданските кръгове на състезанието с охлюва Стъки, носещ заветния 97 номер.