20 - 26 октомври : С ново разбиране към стари привързаности

Астрологична картина за 20-26 октомври. Новолуние и Слънчево затъмнение на 24 октомври, горен съвпад на Венера със Слънцето на 25 октомври.

Предстоящата седмица отново ще ни ангажира с темата на взаимоотношенията, тяхното изясняване и урегулиране, преразглеждане на съществуващите позиции и правила на обмен. Предстои ни Новолуние на 24-ти октомври, съчетано със Слънчево затъмнение, което въпреки че излиза от границите на партньорски ориентираните Везни, ще бъде в тесен контакт с Венера, владетелката на любовта и хармонията. На практика съединението между Слънцето и Венера тече от предходната седмица, а през тази плавно ще пренесе енергията на съвпада от Везни в Скорпион. така на 25-ти октомври, ден след Новолунието ни очаква символично "пълнолуние" в цикъла между Слънцето и Венера. Началото на този цикъл беще в края на декември 2013 и януари 2014, когато Венера беше ретроградна и ни изправи пред  събития и обстоятелства в личния живот, целящи да ни подтикнат към натрупването на нов емоционален опит, чрез който да променим стереотипите в поведението и реакциите си към най-близкото си обкръжение. Тогава вероятно мнозина са преживели криза на взаимоотношенията, ценностите и желанията, а други са направили важни избори, като и в двата случая резултатът е бил промяна в условията и начина на общуване и взаимодействие с околните. Сега идва време на оценка до колко успешни са биле изборите и промените които сме предприели в началото на годината. А тя от своя страна ще зависи от това доколко щастливи и доволни се чувстваме сега по темата за взаимоотношенията, независимо от тяхното ниво на съществуване и проявления-лични делови и дори международни.

Така, през тази седмица ще се изправим пред необходимостта от преосмисляне на изборите направени в миналото, която поради добавените от ретроградния Меркурий акценти вероятно ще ни накара да погледнем с други очи на стари емоционални връзки, емоционални и естетически ориентири, творчески проекти и съкровени желания. Слънчевото затъмнение пък ни обещава силни и най-вече дълбоки емоции, понякога изправящи ни на границата на разума. Венера ще бъде невидима, Меркурий също, при това в стационарна фаза, което на практика ограничава и нашата видимост и преценка до най-близки, почти изцяло субективни перспективи. В особена степен това касае новите идеи и взаимоотношения, към каквито настойчиво ви съветвам да не пристъпвате. Още повече, че сега следва да насочим надежди и очаквания към съществуващите връзки, където можем да постигнем такава дълбочина на привързаност, която със сигурност ще ги обнови с позитивен импулс за растеж и развитие. На границата между изящния свят на Везните и емоционалния водовъртеж на Скорпиона, нашите дълбоки неосъзнати чувства могат да станат напълно осъзнати, да ни дарят с ново разбиране относно това, кое действително е важно за нас, и да се превърнат в съзнателна, ярка проява на близост и привързаност.

На всички пожелавам една успешна и богата на красиви преживявания седмица!