Джигитът от Аджисана остава в ареста

Причинил е щети за 6 бона на патрулните коли

Пловдивският окръжен съд взе мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение на Орхан Яшаров, съобщиха от съда.
Срещу него са повдигнати обвинения по чл.342 ал.3, чл. 325 ал.2 и чл.269 ал.1 от НК.

Тази неделя ромът, управлявайки „Мерцедес Е 230” е нарушил правилата за движение, като умишлено е причинил значителни имуществени вреди в размер на 6297 лв. на л.а. „ Опел Астра”, собственост на МВР.
На 19.10.2014 г. в гр. Пловдив е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като действието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта – Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР, изпълняващи служебни задължения по опазване на обществения ред и деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

На 19.10.2014 г. в гр. Пловдив е употребил сила с цел да принуди органи на властта – Иван З. и Самуил Х. от Четвърто управление на МВР да пропуснат нещо по служба и свързано с работата им – да контролират спазването на правилата за движение – да спрат управляваното от него МПС, за да извършат проверка и да установят административно нарушение.
Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение спрямо него. Той е обвинен в три престъпления, две от които са тежки умишлени по смисъла на закона и за които се предвижда наказание лишаване от свобода над 5 години. Доказателствата по делото, събрани на този етап, обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянията, в които е обвинен. Съдът прецени, че е налице реална опасност да се укрие и извърши престъпление, ако спрямо него бъде взета по-лека мярка.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен