Разследват Емел Етем и Ахмед Доган заради кредитни карти от КТБ

Разследването трябва да разбере как са били обслужвани сметките

Прокуратурата разследва Ахмед Доган и Емел Етем, съобщават от държавното обвинение, тъй като и двамата имали кредитни карти към КТБ.

Разследването трябва да разбере как са получени техните кредитни карти и как са били обслужвани във времето.

От прокуратурата подчертаха това особено за сметаката на Доган, защото той не ходи на работа.

Емел Етем заяви пред бТВ, че е имала кредитна карта от КТБ за „малка, прилична” сума, но не я ползвала от 4-5 години.

„Аз не съм я върнала, но вече съм я забравила, отдавна не я ползвам. Нямам нищо против да я проверяват”, заяви тя.

„Във връзка с публикацията на в. „Капитал“ от 29 октомври 2014 г., озаглавена „Прокуратурата няма да се занимава с кредитните карти на Доган и Етем в КТБ“, пресцентърът на прокуратурата заявява, че изнесената информация не отговаря на истината“, казват от гражданското обвинение.

„Наблюдаващите прокурори по делото за КТБ АД разследват абсолютно всички данни за физически лица, които имат отношение към случая, без никакви изключения“, посочва прокуратурата.

„По отношение на твърденията на в. „Капитал“ в същата статия, че „В същото време прокуратурата разследва изпадналия в немилост Христо Бисеров именно заради това, че не е декларирал пред Сметната палата свои банкови сметки в чужбина.“, посочваме, че това също не отговаря на истината. За разследването срещу Христо Бисеров е изпратена съдебна поръчка до Швейцария за разкриване на банковите му сметки, и се очаква отговор от швейцарската страна“, добавят обвинителите, предава бТВ.