Съпрузите-сводници Моневи издадени от проститутките


Съпрузите-сводници Христо и Катя Моневи са били издадени от проститутките си. Момичетата, които заработвали за тях били малтретирани, а Христо не им давал договераната половина от парите. Това ги накарало да сигнализират какви ги вършат "работодателите" им, разкриха разследващи.
Както вече съобщихме, Окръжен съд Бургас остави вчера в ареста 42-годишния Христо Монев. Съпругата му Катя обаче бе освободена преди това, защото има бебе на 12 месеца и трябва да се грижи за него.
Три от момичетата, които съпрузите вербували с цел да проституират са дали показания. От думите им става ясно, че те са били склонявани към проституция.
Едно момичета – Веселина А., е била непълнолетна и в уязвимо положение. Тя е била настанена в дом за временно настаняване на деца, лишени от родителски грижи. Момичето решило да се установи в Бургас с намерение да започне някаква работа. Пуснала обява във вестник, с която търсела квартира. Тогава с нея се свързала съпругата на Монев – Катя, която й предложила да живее при тях, но при условие, че ще проституира. Веселина се съгласила, като договорката била да взема 50 % от договорената цена за сексуалните услуги.
По време на престоя си при Моневи тя приемала и обслужвала средно по 8 клиенти на ден. По показания на другите момичета публичният дом приемал клиенти всеки ден от 14,00 ч до 03,00 ч през нощта. Секс квартирите се намирали на различни бургаски улици – „Васил Левски”, „Цар Калоян” и в к-с „Братя Миладинови. Христо доставял момичетата с два леки автомобила „Рено”.
Сутеньорът обаче се оказал некоректен и не плащал договорени суми на проститутките. След поредната разправия за пари, Веселина се обадила на директора на дома за временно настаняване, където била преди и му разказала какво се случва. Скоро след това информацията за сводниците стига до полицията и съпрузите са арестувани при спецакция.